Legalisatie


U en uw handtekening
Uw handtekening is in officiële stukken ontzettend belangrijk. Door het plaatsen van uw handtekening onderschrijft u letterlijk de inhoud van een document. Soms kan het nodig zijn uw handtekening te zetten in het bijzijn van een notaris. Deze kan dan verklaren dat ú het was die de handtekening heeft gezet, en niemand anders. Dit noemen we het ‘legaliseren’ van uw handtekening.

Volmacht
Legaliseren is bijvoorbeeld verstandig bij het ondertekenen van een volmacht. Daarmee geeft u iemand anders de bevoegdheid om namens u te handelen. In zo’n geval is het raadzaam een verklaring van een notaris te hebben, waaruit blijkt dat u inderdaad degene bent die de volmacht heeft getekend.

Waarom ‘legaliseren’ bij Nuth-Heuvelland Notaris?
Iedere notaris in Nederland kan uw handtekening legaliseren. Daar zijn dan vaak kosten aan verbonden. Voor een zaak die op ons kantoor in behandeling is, doen wij de legalisatie kosteloos. Heeft u stukken bij een andere notaris laten opstellen en wilt u die – om wat voor reden dan ook – bij ons laten legaliseren? Dan brengen we een kleine onkostenvergoeding in rekening.

Zo werkt het
Legaliseren kost hooguit een kwartiertje. Bel even voor een afspraak, dan houden we rekening met uw komst. In principe is ons kantoor geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Het is uiteraard belangrijk dat u de verklaring niet al van tevoren ondertekent.

Neem het volgende mee:

  • de stukken die u wilt ondertekenen, eventueel voorzien van begeleidend schrijven en relevante achtergrondinformatie;
  • een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs).

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op, bel (045) 524 34 36  of mail naar info@nh-notaris.nl. U kunt natuurlijk ook even langskomen bij ons kantoor in Nuth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>